Windels Living Zingem - OUTDOOR

4 Seasons

Bekijk hier reeds de collectie 2017.

4 Seasons brengt een unieke collectie gevlochten tuinmeubelen vervaardigd met de Hularo vlechtdraad. De kracht zit hem in het feit dat deze meubelen uitermate geschikt zijn voor zowel serre, interieur als exterieurgebruik. Hularo vlechtdraden zijn zware kwaliteit kunststofdraden, speciaal gemaakt voor buitenmeubelen. Er wordt gebruik gemaakt van de betere polyethyleen draden die zich onderscheiden van de goedkopere vlechtdraden doordat het milieuvriendelijker, kleurecht, UV – bestendig en weersbestendig is. De 4SO draden zijn sterker en stugger, deze treksterkte zorgt ervoor dat de draden strakker in de stoel blijven zitten, waardoor je minder last hebt van “doorzitten” en plotseling zichtbare delen van het frame.

4SO draden zijn geurloos, waarbij goedkopere vlechtdraden een plastic geur kunnen afgeven zoals je wellicht kent van een plastic opblaasbadje.

Alle eigenschappen op een rijtje:

 • zeer hoogwaardige draad
 • geschikt voor zowel indoor als outdoor
 • UV bestendig, kleurecht en uiteraard weersbestendig
 • altijd unieke draad, alleen verkrijgbaar bij 4 seasons outdoor in diverse afmetingen en kleuren
 • altijd de nieuwste ontwikkelingen en trends
 • aluminium gepoedercoated frame
 • onderhoudsarm
 • Indonesisch handwerk, strakker gevlochten en met oog voor details
 • altijd herkenbaar uiterlijk door nieuwere vlechttechnieken en de herkenbare kleurnuances
 • unieke modellen met zorg voor comfort
 • wordt niet aangetast door insecten, schimmels of basische stoffen
 • geurloos
 • het meubel blijft er jarenlang uitzien als nieuw
 • kussens van olifin doek met rits, zwaarste kwaliteit en vuil- en vochtwerend

10 JAAR GARANTIE op de Hularo vlechtdraad!

Onderhoud
Vlechtwerkmeubelen van 4SO kunnen worden onderhouden met schoon water of een sopje met zachte borstel.

Naast de vlechtwerkmeubelen van 4SO biedt 4Seasons ook een breed gamma aluminium en RVS tuinmeubelen aan.

RVS is een legering van staal, chroom en koolstof. RVS staat voor roest vast staal, dus niet voor roest vrij staal. Het chroomoxide vormt een oxidehuid tegen roestvorming en is zelfherstellend. Een onderhoudsmiddel is echter wel aan te raden om deze oxidehuid in perfecte conditie te houden. 4SO gebruikt daarnaast een extra stevig frame met een buisdikte van minimaal 1,2mm. Deze wanddikte garandeert een optimale stijfheid van het frame. Voor de zitting en de rug wordt er gebruik gemaakt van het originele textilene van Twitchell uit de VS, een garantie voor absolute topkwaliteit.

De RVS die gebruikt wordt voor tuinmeubelen is type 304 en heeft een gegarandeerde samenstelling: 18% chroom en 8% nikkel. Alleen een legering met deze samenstelling is uitermate geschikt voor ons klimaat. Door zeelucht invloeden of uitstoot kunnen er deeltjes op het RVS gaan hechten en zogenaamd “vliegroest” afgeven. Het gebruikt van een roestvoorkomer is aan te bevelen en zorgt voor een extra bescherming van het RVS tegen invloeden van buiten af. Het RVS roest echter nooit door.

Tewtilene en Leisure TEX van Twitchell is een polyester draad met een PVC coating. Het onderscheid zich van goedkope fiberproducten doordat het kleurechter is en minder rekt. Leisure TEX heeft een zeer prettige 'touch' omdat de PVC draad is gemengd met Olifin.

Eigenschappen
weersbestendig (van -40°C  tot 40°C) - Kleurecht - rot- en schimmelwerend - vlamwerend - hoge treksterkte
Onderhoud is makkelijk met water en een sopje en zachte borstel

www.4seasonsoutdoor.nl